Vacature: Bestuurslid Booster Festival

Stichting Booster is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Voor het 5-koppige bestuur wordt iemand gezocht met bestuurlijke, politieke affiniteit. Bij voorkeur met een landelijk netwerk in de popmuziek en politiek. Ben je ook muzikant? Dat is een pre! 

Op zaterdag 1 april 2023 vindt de 10e editie van het Booster Festival plaats.  

Booster is hét festival waar aanstormend talent uit Oost-Nederland zich presenteert. Tijdens Booster vormt Enschede het epicentrum van de popmuziek, waar Oost-Nederlandse talenten, muziekliefhebbers, talentontwikkeling én de landelijke muziekindustrie samenkomen. Booster bestaat uit een muziekconferentie en showcasefestival. De afgelopen jaren heeft Booster zich ontwikkeld van een lokaal festival tot een regionaal, provinciaal en zelfs landelijk onderscheidend evenement. In de ambitie om te groeien ligt hier dus ook voor de bestuurders een opdracht.  

Booster werkt samen met diverse spelers in het culturele veld van Oost – Nederland en maakt onderdeel uit van ‘van Basis tot Booster’ – het convenant rondom talentontwikkeling in de popmuziek van Landsdeel Oost. 

Vier keer per jaar komt het bestuur (online) bij elkaar om de koers van het festival te bepalen en de zakelijk/artistiek leider te controleren/sturen op de werkzaamheden. 

Wie zoeken we?
 

iemand met: 

  • affiniteit met het werk en de werkwijze van het Booster Festival, die op het gebied van landelijke fondsenwerving een belangrijke gesprekspartner is voor de projectleider; 
  • een relevant landelijk netwerk (cultuur, overheid/politiek, juridisch);

Daarnaast zijn/hebben de bestuursleden: 

  • kennis en affiniteit met popmuziek; 
  • ervaring als bestuurder; 
  • de capaciteiten om onafhankelijk en kritisch te opereren; 
  • geen tegenstrijdig belang; 
  • klankbord voor de projectleider; 
  • ondersteunend in fondsenwerving; 
  • ambassadeur van Booster 

Bij de samenstelling van het bestuur wordt rekening gehouden met de diversiteit van het bestuur. Het betreft een onbezoldigde functie. 

Huidige bestuur
Het huidige bestuur bestaat uit Maike Fleuren, Johanneke Obdeijn, Willem Jaap Zwart 
Aftredende bestuursleden zijn Adri Karsenberg en Arris Roordink. 

Interesse?
Geïnteresseerden wordt gevraagd om naar Booster Coördinator Pim Kokkeler pim@boosterfestival een mail te sturen ovv “vacature bestuurslid Booster” met daarin een motivatie en omschrijving van de ervaring in de sector. Na overleg met het bestuur wordt al dan niet een gesprek afgesproken om nader kennis te maken. Gesprekken worden gevoerd op 20 en 21 februari tussen 15:00 en 20:00. De deadline voor deze vacature is 8 februari a.s.

Voor vragen neemt u gerust contact op via [email protected]

Acquisitie aan de hand van deze vacature wordt niet gewaardeerd. 

terug naar overzicht