fbpx

Showcasefestival Booster opent inschrijving voor Gelderse artiesten

Showcasefestival Booster opent inschrijving voor Gelderse artiesten

*update * Aanmeldperiode is gesloten!

Een kans voor opkomende acts om zich te presenteren aan de Nederlandse muziekindustrie

Booster Festival en Poppunt Gelderland slaan de handen ineen: dit jaar kunnen Gelderse artiesten zich voor het eerst ook inschrijven voor hét showcasefestival van Oost-Nederland. Na zes edities is het festival in Enschede uitgegroeid tot de plek waar veelbelovende acts uit het oosten zich kunnen presenteren aan de Nederlandse muziekindustrie en het publiek. Booster Festival vindt plaats op zaterdag 4 april 2020 en bestaat uit een conferentie en een showcasefestival. Inschrijven kan de hele maand november.

Het is niet gek als je het festival als Gelderse artiest of muziekliefhebber nog niet kent, want tot voor kort was Booster vooral gericht op Overijssel. Inmiddels is het een presentatie- en netwerkmoment voor producers, rappers, singer-songwriters en bands uit heel Oost-Nederland geworden en daarmee een goede plek om opkomend talent te spotten. En dat blijkt, dit jaar zaten er maar liefst 13 oud-deelnemers van Booster in de selectie van de Popronde.

Gelderse samenwerking

In 2019 presenteerden Poppunt Gelderland en Booster Festival samen al drie Gelderse artiesten op het Overijsselse festival: Thaïti, Snow Coats en Mr. Weazley, waarvan de laatste hetzelfde jaar nog op Lowlands speelde. Wegens succes breiden de partijen de samenwerking dit jaar uit. “Daar zijn we superblij mee. Booster wordt steeds groter en we zijn erg benieuwd wat voor toffe acts er in Gelderland rondlopen. Dus kom maar op met die inschrijvingen!” aldus Booster-coördinator Pim Kokkeler. Naast dat de inschrijvingen voor Gelderse artiesten open gaan, nemen er ook meer Gelderse muziekprofessionals plaats in de panels en masterclasses en vindt er net als afgelopen keer ter voorbereiding een pre-conferentie plaats in Gelderland.

Conferentie & showcasefestival

Op zaterdag 4 april vindt overdag de conferentie van Booster plaats met workshops, seminars en demospreekuren. Iedereen die geïnteresseerd is kan hier terecht bij professionals uit de Nederlandse muziekindustrie zoals boekers, managers, publishers en fondsenkenners. Het dagprogramma kost €7,50 en wordt traditiegetrouw afgesloten met een netwerkborrel. ’s Avonds zijn er door heel de binnenstad van Enschede live-optredens van artiesten die zijn geselecteerd uit de inschrijvingen, dit gedeelte is vrij toegankelijk voor publiek.

 

Ook spelen op Booster?

Schrijf je in als artiest en wie weet sta jij op 4 april 2020 te spelen in het centrum van Enschede! De aanmeldperiode duurt de gehele maand november, vanaf eind december worden de eerste geselecteerden bekend gemaakt.