Ruim 7000 bezoekers voor Booster 2024

Het ArtEZ Conservatorium, in samenwerking met Metropool Enschede en andere partners, organiseerde een dag vol inspiratie en netwerkmogelijkheden voor (opkomende) talentvolle muzikanten die hun weg willen vinden in de muziekindustrie. De dag begon met een muziekconferentie, gevolgd door een gratis showcasefestival in de binnenstad van Enschede. De Popprijs Overijssel werd dit jaar uitgereikt aan de band Droom Dit. Booster 2025 is volgend jaar op zaterdag 5 april. Zet het in de agenda!

Muziekconferentie
Tijdens de muziekconferentie konden deelnemers genieten van panels, masterclasses en feedbacksessies met muziekprofessionals. Er werden meer dan 300 gesprekken gevoerd met meer dan 40 professionals, variƫrend van boekers tot labels.

Showcasefestival
Het showcasefestival trok meer dan 6500 muziekliefhebbers naar 13 podia bij 11 verschillende venues in de binnenstad van Enschede, waar meer dan 45 acts te zien waren in diverse genres, van singer-songwriter tot metal. Het programma was gratis toegankelijk.

Popprijzen
Poppunt Overijssel reikte traditiegetrouw de Popprijzen Overijssel uit, waarbij Droom Dit de hoofdprijs won. Stroom ontving de Pop Promotie Prijs en Hiigo’s ‘Tankstation’ werd uitgeroepen tot de Beste Track 2023.

Aanmelden 2025
Artiesten die kans willen maken op een speelplek tijdens Booster 2025 kunnen zich aanmelden vanaf 10 oktober ’24. Tickets voor de muziekconferentie zijn nu verkrijgbaar via boosterfestival.nl.

terug naar overzicht