Popprijzen tijdens Booster

Popprijzen 2023

Traditiegetrouw worden de drie prijzen uitgereikt tijdens het Booster Festival in Enschede. Met de prijzen zet Poppunt Overijssel artiesten, organisaties en personen in de spotlight die het afgelopen jaar een bijzondere hebben geleverd aan de Overijsselse popcultuur. De genomineerden voor de Popprijs dit jaar zijn Droom Dit, Hiigo en Julia Sabaté.

Popprijs Overijssel

In 2024 wordt de prijs voor de elfde keer uitgereikt. Op zaterdag 6 april zal de winnaar bekend gemaakt worden tijdens de uitreiking in Metropool Enschede tijdens het Booster Festival. De act die deze prijs in ontvangst zal nemen wordt geselecteerd door een commissie van professionals uit de Overijsselse en Nederlandse muzieksector. Eerdere winnaars waren onder andere Babs in 2023, NONCHELANGE in 2022, Sticks in 2021, Snelle in 2019 en Jeangu Macrooy in 2017. De prijs staat voor de act die het afgelopen jaar de meest significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek.

Pop Promotie Prijs

De Pop Promotie Prijs zal worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popindustrie. Dit kan zowel een fysieke- als online bijdrage zijn geweest. Ook voor deze prijs worden de genomineerden en winnaar bepaald door een commissie van professionals uit de sector. De genomineerden voor dit jaar zijn Studio15, Stroom. en Vanity Roxane / The Fem Dem.

Beste track 2023

Welke artiest bracht de beste track uit in 2023? Stem op je favoriet via de website van Poppunt Overijssel, de stembussen sluiten op 31 maart. Alle Overijsselse releases werden het afgelopen jaar verzameld in de ‘New Music Overijssel’ playlist van Poppunt Overijssel en daaruit wordt één track bekroond met de titel ‘Beste Track 2023’. De tracks met de meeste stemmen vormen de nominaties die zullen worden beoordeeld door de commissie. Dit jaar zijn er 10 tracks genomineerd welke hier te bekijken zijn.

terug naar overzicht