Popprijzen 2023


Metropool Hertog Jan Zaal

19:30 - 20:00

Traditiegetrouw worden de drie Popprijzen uitgereikt tijdens het Booster Festival in Enschede. Met de prijzen zet Poppunt Overijssel artiesten, organisaties en personen in de spotlight die het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Overijsselse popcultuur. 

Popprijs Overijssel

In 2023 wordt de prijs voor de tiende keer uitgereikt. Op zaterdag 1 april zal de winnaar bekend gemaakt worden tijdens de uitreiking in Metropool Enschede tijdens het Booster Festival. De act die deze prijs in ontvangst zal nemen wordt geselecteerd door een commissie van professionals uit de Overijsselse en Nederlandse muzieksector. Eerdere winnaars waren onder andere NONCHELANGE in 2022, Sticks in 2020, Snelle in 2019, Jeangu Macrooy in 2017 en The Cool Quest in 2018. De prijs staat voor de act die het afgelopen jaar de meest significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek.

Pop Promotie Prijs

De Pop Promotie Prijs zal worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popindustrie. Dit kan zowel een fysieke- als online bijdrage zijn geweest. De nominaties voor de prijs zullen worden bekend gemaakt aan de hand van een open inschrijving waarbij iedereen een persoon of instelling kan nomineren. Er kan worden genomineerd tot en met vrijdag 17 maart via de website van Poppunt Overijssel. In 2022 won Hendrik-Jan Bökkers deze prijs, daarnaast waren de RTV Oost en Goomah Music genomineerd. 

Beste track 2022

Welke artiest bracht de beste track uit in 2022? Stem op je favoriet via de website van Poppunt Overijssel, de stembussen sluiten op 26 maart. Alle Overijsselse releases werden het afgelopen jaar verzameld in de ‘New Music Overijssel’ playlist van Poppunt Overijssel en daaruit wordt er één track bekroond met de titel ‘Beste Track 2022’.De track met de meeste stemmen wint deze award. Vorig jaar won Shadi met zijn single ‘220’ de prijs. 

Stemmen

Stemmen op de Beste Track van 2022 kan hier
Een organisatie of persoon aandragen voor de Pop Promotie prijs kan hier

terug naar overzicht