Mirco Music Fonds

Het Booster Festival stimuleert graag speelmogelijkheden en lokale initiatieven. Het Micro Music Fonds is in het leven geroepen om kleinschalige optredens voor organisatoren uit Enschede haalbaarder te maken. Dus heb jij een café waar je livemuziek wilt, ben je een muzikant die een bandavond wil organiseren of een andere muziekliefhebber met een podium, dan is dit fonds perfect voor jou.
 
Dankzij de gemeente Enschede heeft de Stichting Grensgeval de beschikking gekregen over een bedrag om met microbudgetten kleinschalige optredens van muzikale acts op kunstzinnige podia in Enschede te ondersteunen. Een aanvraag kost maximaal een kwartier en de organisator krijgt binnen een week toezegging of afwijzing. 
 
VOOR WIE IS DE REGELING? 
In principe kan iedereen aanvragen. Je hoeft hiervoor geen stichting of andere rechtspersoon te zijn. Ook privépersonen mogen aanvragen.  
 
Er gelden wel een paar andere voorwaarden: 

  • De organisator is gevestigd in Enschede of organiserend in Enschede. 
  • De organisator moet in het verleden minimaal 95% artiesten hebben geprogrammeerd die eigen werk spelen. DJ’s tellen niet mee bij het beoordelen van deze voorwaarde. 
  • Er kan een budget worden aangevraagd voor maximaal 2 artiesten per evenement. 

 
BEDRAGEN 
Je kan aanvragen voor: 

  1. Artist support: krijg maximaal de helft van de gage van een artiest vergoed. (€5000,- beschikbaar) 
  1. Hospitality support: krijg maximaal de helft van de hospitalitykosten van een artiest vergoed. Alcohol wordt niet vergoed. (€500,- beschikbaar) 
  1. Accomodation support: krijg de volledige overnachtingskosten van een internationaal toerende artiest vergoed. Als de artiest bij iemand thuis verblijft, is €10,- per persoon beschikbaar. (€1000,- beschikbaar) 

Het gaat om kleine budgetten. Er zit geen maximum op de aanvraag, maar de focus ligt op bijdrages van €0,- tot €300,-. Grotere bedragen aanvragen mag, maar dit wordt door de beoordelaars meegewogen in de toezegging.  
 
Het is mogelijk om tegelijk voor zowel artist, hospitality en accomodation support geldt aan te vragen. 
 
 
BEOORDELING 
Als een aanvraag aan deze eisen voldoet wordt hij voorgelegd aan een groep onafhankelijke locals met affiniteit voor de Enschedese muziekscene en met organisatorische kennis. Zij kijken of de aanvraag past bij het doel van het fonds, of de verdubbeling van de gage ook daadwerkelijk een inhoudelijke verbetering van het programma is en of dat de hoogte van de bijdrage rechtvaardigt. Verder wordt het aantal aanvragen die dezelfde organisatie binnen een bepaalde tijd doet ook meegewogen. 
 
Binnen een week na aanvragen ontvangt de organisator toezegging of afwijzing.

 

AANVRAAGFORMULIER 

Via de volgende link kun je een bedrag aanvragen:

terug naar overzicht