fbpx

Booster Festival online verdubbelt aantal bezoekers naar 8000, organisatie wint de Popprijs

Booster Festival online verdubbelt aantal bezoekers naar 8000, organisatie wint de Popprijs

Het Booster Festival vond als eerste festival van Nederland voor de 2e keer online plaats tijdens de corona crisis. Muzikaal Oost-Nederland stond afgelopen zaterdag volledig in het teken van de 8e editie. De organisatie is druk bezig geweest om het succes van het fysieke festival te vertalen naar een online showcase- en conferentie-event. Waar het festival vorig jaar in enkele weken omgezet moest worden naar een digitale editie had de organisatie dit jaar een langere aanlooptijd, wat resulteerde in een geslaagd drukbezocht online Booster Festival met ruim 8.000 unieke bezoekers verspreid over de hele festivaldag, twee keer zoveel als vorig jaar. Booster coördinator Pim Kokkeler ging met de Pop Promotie Prijs naar huis.

In de aanloop naar het festival toe zijn er op zes unieke locaties in Enschede optredens opgenomen met 50 geselecteerde acts uit Oost-Nederland. Afgelopen zaterdag werden deze videosessies verspreid over vijf kanalen uitgezonden via de website van het Booster festival. Overdag vond de conferentie plaats voor en door artiesten uit de muziekindustrie. Het dagprogramma bestond onder andere uit 400+ feedbacksessies met talentscouts uit heel Nederland, 25 masterclasses en panels, een demodrop en een Booster Businessquiz. Tijdens het dag-en avondprogramma zijn er drie Popprijzen Overijssel uitgereikt: de Beste Track 2020, Pop Promotie Prijs en de Popprijs Overijssel.

Booster connect de creatieve muziekindustrie
Booster heeft als doel een verbinding te leggen tussen muzikanten en de muziekindustrie. Zo speelde Booster eerder een rol in de doorbraak van Jeangu Macrooy, Tricklebolt en Minka. Dit jaar waren de ogen onder andere gericht op Enschedese rapster Babs, de Zwolse rapper NONCHELANGE, de Nijmeegse band Cloudsurfers en de Sallandse band Jimmy Diamond. Ook tijdens deze editie heeft aanstormend talent live kunnen overleggen met boekers, programmeurs, managers, radiomakers en andere beslissers in de Popindustrie, en zijn er beslissende connecties gelegd in hun carriéres.

Pop Promotie Prijs
Het festival was extra feestelijk voor de organisatie omdat coördinator Pim Kokkeler naar huis ging met de Pop Promotie Prijs. Deze prijs, die elk jaar wordt uitgereikt aan de persoon die het afgelopen jaar de grootste bijdrage heeft geleverd aan het Overijsselse popklimaat werd door Poppunt Overijssel uitgereikt aan Pim Kokkeler vanwege “zijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en inzet voor het festival wat dit jaar voor de tweede keer noodgewongen online plaats moet vinden. Onder bezielende leiding van Pim groeide het festival uit tot een toonaangevend showcasefestival in oost-Nederland.”

De showcases die tijdens Booster zijn uitgezonden worden vanaf vrijdag 16 april stuk voor stuk beschikbaar gesteld op de website en het YouTube kanaal van het Booster festival.

De volgende editie van het Booster vindt plaats op 9 april 2022.