fbpx

Eerste zes Booster acts zijn bekend!

Eerste zes Booster acts zijn bekend!

Vanaf 1 november konden alle muzikale talenten uit Oost-Nederland zich aanmelden om een plekje te bemachtigen op Booster 2021. Terwijl de programmeurs nog druk aan het ruziën zijn over de ruim 100 aangemelde acts, zijn de eerste 6 namen al bekend. BARTH, Eliën, GDVRDGDVR, GIRLSGIRLSGIRLS, Jammy en NONCHELANGE staan op 10 april te schitteren op het showcasefestival. 

 

Maak kennis met:
 

  • BARTH. is muziekproducer en componist van instrumentale muziek. Woorden zijn er al genoeg, die heeft hij niet nodig. Met zijn neo-klassieke composities geeft BARTH. je een blanco vel papier waarop hij een paar lijntjes schetst om je vervolgens zelf een verhaal te laten schrijven.  

 

  • Eliën is zangeres, songwriter en actrice. In 2019 kocht ze een roestig campertje en trok ze heel Europa door. Na 3 maanden keerde ze terug met haar debuutalbum ALL: 12 nummers, geschreven in 12 landen. De dromerige synths en donkere grooves in haar muziek zorgen voor een genre-vervagende mix van indie-elektronische en poëtische popmuziek.  

 

  • GDVRDGDVR is een minimalistisch post-post-punk-garage-wave-duo met het hart op de juiste plaatsen: op de mouw, op de tong en in de borstkas. Ze behandelen lichtvoetige thema’s in een loodzwaar jasje met hardnekkige melodieën die voor je er erg in hebt voorbij gedenderd zijn. Opletten geblazen dus.  

 

  • GIRLSGIRLSGIRLS is een emo/poppunk-band gevormd om iedereen aan te leren dat je niet bang hoeft te zijn om te doen waar je blij van wordt. Fuck wat mensen van je denken. Iedereen verdient een scene waar je kan zijn wie je bent en kan doen wat je wil. Die gaan ze maken.  

 

  • Jammy is een 22-jarige hiphop/RnB-producer uit Deventer. Hij is sinds een jaar bezig met het maken van zijn eigen muziek en onlangs werd hij geselecteerd voor de Burgerbeurs. 

 

  • NONCHELANGE is producer en rapper/zanger van Nederlandse rap-georiënteerde indiepop. Onlangs bracht hij 2 singles uit onder het label NONMOT, dat hij samen runt met Le Motat. Komend jaar verschijnt NONCHELANGE’s compeet zelfgeproduceerde debuutalbum ‘Op Zoek Naar Gevoel’. 

 

De showcase van Booster vindt op 10 april 2021 plaats en is gratis toegankelijk. In welke vorm het Booster Festival komend jaar precies gaat plaatsvinden is nog afhankelijk van hoe de coronavlag er in april bijhangt. Booster heeft laten zien zowel fysiek als online een toffe editie te kunnen neerzetten en focust zich nu vooral op wat er wél kan. Het dagprogramma wordt volgend jaar bekend gemaakt.