Dit zijn de Popprijzen winnaars

Popprijzen 2024

Poppunt Overijssel heeft zaterdagavond traditiegetrouw de Popprijzen Overijssel uitgereikt. Droom Dit won de Popprijs Overijssel, de creatieve community Stroom. de Pop Promotie Prijs en het Zwolse Hiigo wonnen met hun track ‘Tankstation’ de Beste Track 2023. Met de prijzen zet Poppunt Overijssel artiesten, organisaties en personen in de spotlight die het afgelopen jaar een bijzondere hebben geleverd aan de Overijsselse popcultuur.

Popprijs Overijssel

De artiest die het afgelopen jaar de meeste groei doormaakte, en daarmee het beste visitekaartje is van de Overijsselse popmuziek is Droom Dit. Afgelopen jaar was voor de band een wilde rit. De band uit Enschede werd geselecteerd voor de Burger Beurs, heeft hun handtekening gezet bij Friendly Fire, bracht hun debuut EP uit en werd na een afgeladen show op Eurosonic Noorderslagdoor 3voor12 bovenaan de Noorderslag Top 25 gezet. Van Droom Dit gaan we nog veel meer horen! Droom Dit wint, naast de titel, ook een sculptuur in samenwerking met Kunstacademie AKI en een bedrag van €1500,- te besteden aan de artistieke ontwikkeling. 

Pop Promotie Prijs

Winnaar van de Pop Promotie Prijs is Stroom. Een creatieve krachtcentrale in Deventer, waar inspiratie en muziek samenkomen. Het is een kruispunt van muzikanten en muziekprofessionals, muziekindustrie zoals iGNITE! Music Agency en ontwikkelingstellingen zoals Brut. en Burgerweeshuis. In deze bruisende omgeving ontmoeten ervaren makers elkaar, en is er veel ruimte voor talentontwikkeling en residenties. De jury koos voor Stroom. omdat het naadloos aansluiting weet te vinden tussen talentontwikkeling en werkpraktijk. De organisatie weet relevante makers aan zich te binden, evenals een actief programma aan te bieden voor de artiest in ontwikkeling.

Beste track 2023

Afgelopen weken konden mensen stemmen op hun favoriete track uit de ‘New Music Overijssel’ Spotify playlist van Poppunt Overijssel. De tracks met de meeste stemmen werden voorgedragen aan een commissie met professionals uit de industrie. Het vijftal van Hiigo haalde met hun track ‘Tankstation’ de winst binnen. De jury prijst de winnende track op het gebied van productie, originaliteit in tekst en het overbrengen van het juiste gevoel. De track weet een interessante spanningsboog op te bouwen en toe te werken naar een emotionele uitbarsting. Een track die onder een breed publiek op waardering kan rekenen!

Popprijzen 2024
terug naar overzicht