fbpx

Christian the Comet Conqueror - Robert Vosmeijer AKA De Sluwe Vos


Metropool Saxion Zaal

12:30 - 13:30

In dit seminar geeft Robert Vosmeijer een inkijkje in de totstandkoming van Christian The Comet Conqueror, zijn eerste audiovisuele show. Het nieuwe multidisciplinaire project van de dj en producer, die beter bekend staat als De Sluwe Vos, is een artistieke en auditieve reis die wordt weergegeven met behulp van muziek en versterkt door visuele elementen. De reis gaat over een proces dat iedereen in het leven meemaakt; jezelf leren kennen en accepteren.

De afgelopen vier jaar heeft Vosmeijer aan een album gewerkt dat op alle vlakken voelt als een grote stap voorwaarts in zijn carrière. Snelle ritmes wisselen zich af met langzame, melodramatische pads. Intense sound designs ontvouwen zich tot rustgevende drones en texturen. Wie naar een show komt gaat weinig van de 4 kwarts maat terug horen. Daarnaast willen Vosmeijer en zijn team wijken voor een traditionele opstelling. Daarom is het uitgangspunt ook dat de artiest niet centraal staat. Het gaat niet om de performer, het gaat om de totale beleving.

Begeleid door de muziek en beelden van de eerste try-outs, krijg je tijdens dit panel een inkijkje in de wereld van een gerenommeerde techno dj die een nieuw muzikaal pad bewandelt. Vosmeijer legt uit hoe zijn ontwerpproces eruit ziet op het gebied van audio, visuals, het verhaal en de voorwaarden die hij aan zijn publiek oplegt. Waar komt de behoefte om te differentiëren vandaan, hoe is het concept van Christian the Comet Conqueror tot stand gekomen en hoe gaat dit in de praktijk in zijn werk? Antwoorden op deze vragen en meer maak je mee tijdens het seminar Christian the Conqueror.”

terug naar overzicht

partners

  • Metropool
  • ArtEZ
  • BRUT
  • Gemeente Enschede