fbpx

Officiële lancering Sonar platform


ArtEZ Kantine

16:15 - 16:30

Op 1 april tijdens Booster Festival vindt de officiële lancering plaats van Sonar! Een nieuw online thuis voor artiesten uit Oost-Nederland die op zoek zijn naar shows, airplay, ontwikkeling en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Een platform dat sowieso veel impact gaat hebben op de muziekscene in Gelderland en Overijssel.

Mis het niet en kom langs om 16:15 in de kantine om te proosten op Sonar!

Hoe het werkt? Via Sonar kunnen organisatoren een ‘pitch’ lanceren om gericht te zoeken naar een act. Vanaf 1 april kunnen muzikanten, dj’s en acts reageren met hun profiel, waarna de organisatie een match kiest uit de inzendingen. Artiesten variëren van beginner tot professional en komen uit alle genres: van techno-dj tot metalcoreband en van singer-songwriter tot hiphopact. Zo biedt Sonar naast actuele kansen ook een uitgebreide database aan actieve artiesten in heel Oost-Nederland.

Sonar is de Nederlandse variant van het succesvolle Belgische platform VI.BE, al 15 jaar de vaste verbinder tussen opkomend muzikaal talent en de muziekindustrie in Vlaanderen en Brussel. Artiesten als Bazart, Tamino en Charlotte de Witte hebben hun eerste stappen via dit platform gezet. Nu is het de beurt aan Nederland, waar Sonar start in het oosten van het land.

Sonar is een initiatief van Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel en wordt ondersteund door Doornroosje, Luxor Live, GIGANT, Hedon, Burgerweeshuis, Metropool, ArtEZ Conservatorium, Booster Festival, Epop, BRUT, 3FM, MassiveMusic, Zwarte Cross, Encore, Dauwpop, Tunecore, Valkhof Festival, VPRO’s 3voor12, Smaakmarkt, De Basis, Voordekunst, Down the Rabbit Hole, GROWE, RTV Oost en vele anderen. Sonar wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en beide Provincies.

Maak op Booster Festival kennis met initiatiefnemers Imke Loeffen (Poppunt Gelderland) en Harold de Boer (Poppunt Overijssel), hoor alles over Sonar en hef samen met ons het glas op de lancering!

www.checksonar.nl

Hosts

Imke Loeffen

Poppunt Gelderland

Harold de Boer

Poppunt Overijssel
terug naar overzicht

partners

  • Metropool
  • ArtEZ
  • BRUT
  • Gemeente Enschede