Booster in 2023 op zaterdag 1 april

Het Booster Festival vond zaterdag, na twee online edities, eindelijk weer live plaats in de binnenstad van Enschede. Aanstormend talent uit Oost-Nederland kon zichzelf presenteren aan de muziekindustrie uit heel Nederland. Overdag vonden er verschillenden panels, masterclasses en feedbacksessies plaats in ArtEZ Conservatorium en Poppodium Metropool. Je kon als act onder andere in gesprek gaan met boekers, programmeurs, labels en publishers om ambitieuze muzikale vraagstukken voor te leggen. De muziekconferentie werd in de middag afgesloten met een borrel en vanaf 19:00 werd de aftrap van het showcasefestival gedaan met de uitreiking van de Popprijzen Overijssel! 

Verdeeld over meer dan tien locaties in de binnenstad van Enschede, waaronder Concordia, Metropool, de Beiaard, Jansen & Janssen en Rocks speelden ruim 50 acts een set. Dit jaar voor het eerst in WARP Technopolis aan het stationsplein in Enschede: Booster Beta (Booster Electronic Talents)! Een hele venue geweid aan upcoming elektronische artiesten verspreid over drie zalen in het pand. Metropool sloot dit jaar aan als supporting partner van Booster en gooide al haar zalen en cafe open voor de Booster programmering en overdag voor panels en de gehele dag een masterclass door Wantigga in de Metropool Studios. Op de oude markt was Booster dit jaar zichtbaar met haar eigen Booster Livebox meegenomen als programma-onderdeel van de afgelopen twee online edities. De gehele dag werd er een livestream aan elkaar gehost die te bekijken was via de website. Te gast waren verschillende artiesten die een sessie speelden midden op de Oude Markt in de jivebox.

De organisatie van Booster kijkt terug op een spannende maar zeer geslaagde live editie de 9e keer Booster in Enschede. Volgend jaar vindt het festival plaatst op zaterdag 1 april. Zien we jullie in 2023? 

terug naar overzicht