fbpx

BOOSTER FESTIVAL 2018; DAT WAS GOED!

BOOSTER FESTIVAL 2018; DAT WAS GOED!

Overijssels talent presenteert en presteert in de spotlights van Enschede tijdens Booster Festival.
Zaterdag 7 april stond voor vele muzikanten en muziek professionals in het teken van het Booster Festival. Overdag kwamen artiesten en de industrie samen op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten tijdens de Conferentie en Muzikantendag waar zij kennis hebben gedeeld en tot zich hebben genomen, nieuwe contacten hebben gelegd en waar de muzikanten zich hebben kunnen voorbereiden op de volgende stap in hun carrière. ’S avonds stonden tijdens het Showcasefestival de acts letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers op verschillende locaties in het centrum van Enschede.

Muzikantendag & Conferentie
Tijdens de Muzikantendag en Conferentie maakten de bijna 300 bezoekers goed gebruik van de demo spreekuren met bijvoorbeeld de aanwezige producers, A&R managers, publishers en boekers uit de Nederlandse popmuziek industrie en het diverse aanbod seminars werd goed bezocht door zowel muzikant als muziek professional en kwam uit de verf door de ervaring, de kennis en het talent van de gasten die uit verschillende industrie-hoeken van Nederland waren uitgenodigd om hun verhalen en kennis te delen.

Showcasefestival
’S avonds werd met heerlijk weer de binnenstad van Enschede nog meer verrijkt door ruim 2600 bezoekers en de muziek van nieuwe en belovende acts waaronder de opvallende Lovers & Lions, A MILI, Tape Toy, OWNA, Cloud Cuckoo en Get Jealous. Door het toevoegen van een extra podium op de Oude Markt kon ook op de terrassen van de binnenstad (mee)genoten worden van de muziek.

Popprijs Overijssel
Om half elf in de avond werd na het optreden van RUV in de Saxion Zaal van Poppodium Twente de Popprijs van Overijssel uitgereikt aan de succesvolle Zwolle-afkomstige act The Cool Quest. De band won een cheque van duizend euro.

Booster 2019
Booster Festival 2018 was zo’n succes dat er meteen knopen zijn doorgehakt; De volgende editie, Booster Festival 2019, staat gepland op 6 april 2019. Zet het in uw agenda!