fbpx

Booster Festival 2017 zit erop, het was goed!

Booster Festival 2017 zit erop, het was goed!

Drukbezochte editie van Booster Festival 2017 geeft Overijssels talent een flinke zet in de rug.

Muzikanten kregen op 1 april een podium, kennis en netwerk aangeboden tijdens het Booster Festival. Overdag konden muzikanten en professionals uit de muziekindustrie een flinke dosis kennis en netwerk opdoen tijdens de Muzikantendag en Conferentie in Conservatorium ArtEZ. Tijdens de avond was het aan het Overijsselse talent van morgen om zich in de kijker te spelen op het Showcasefestival in Enschede centrum. Dit jaar trok de Muzikantendag bijna twee keer zoveel bezoekers dan de editie van 2016, ook het Showcasefestival bracht meer mensen op de been dan vorig jaar.

Winnaar Overijsselse Popprijs

Elk jaar wordt de Overijsselse Popprijs uitgereikt aan hét muzikale talent van de provincie. De Overijsselse Popprijs 2017 ging naar soulzanger Jeangu Macrooy, na beoordeling door een vakkundige jury, bestaande uit Menno Visser (3voor12/3FM), Chris Moorman (Popronde) en Peter Muller (Mandrake’s Monster). Naast Jeangu Macrooy kreeg Paul Sinha een eervolle vermelding, de zanger uit Deventer kreeg de meeste stemmen van het publiek.

De organisatie achter Booster Festival bestaat uit medewerkers en studenten van stichting PAMM productions in opdracht van ArtEZ conservatorium in Enschede.

Partners van Booster Festival zijn: ArtEZ Conservatorium, Popsport, Metropool Hengelo, Burgerweeshuis, Deventer, Hedon Zwolle, Atak Enschede, Enschede Stad van Nu, Conservatorium Amsterdam, Conservatorium Haarlem, De Nieuwe Oost, productiehuis ON, Nieuwe Electronische Waar, Poppunt Overijssel en de Academie voor Popcultuur.

Foto: Serge Hasperhoven