fbpx

Misprint

Archief 202320:30 - 21:00

De Nederlandstalige indiepopband Misprint fluistert je gemoedelijke woorden toe om je vervolgens met gruizig gitaargeweld de moshpit in te sleuren. Het Nijmeegse viertal zingt, schreeuwt en spuugt over emancipatie, afbakbroodjes en andere alledaagse zaken.

In november verscheen Misprints tweede EP Binnenkant van een raam. Hierop verkent de band de vele gezichten van eenzaamheid – van gebroken relaties, onbereikbare vriendschappen tot het verwerken van rouw. Met Misprint betekent dit echter geen neerslachtige plaat, integendeel: de melancholie wordt afgewisseld met momenten van uitbundige euforie, refreinen die zich direct diep in je brein nestelen en instrumentatie die regelmatig uit de bocht dreigt te vliegen. 

Misprint werkte samen met producer Remko Schouten (Hang Youth, Canshaker Pi, Stephen Malkmus). Ze werden bijgestaan door een rits gastmuzikanten, waaronder een spontane cameo van Pavement-gitarist Spiral Stairs (Scott Kannberg), die Nederlands probeert te spreken op het nummer ‘HEAVY METAL’.

terug naar overzicht

partners

  • ArtEZ
  • BRUT
  • Metropool
  • Gemeente Enschede