fbpx

Eastwave

Archief 2023


Boksclub Twente

20:30 - 21:15

Eastwave is een collectief van zo’n twintig Achterhoekse artiesten, producers en andere creatievelingen. De initiatiefnemers merkten dat er veel onbenutte activiteit was in de Achterhoek op gebied van hiphop. Hun doelstelling is om ervoor te zorgen dat jonge Achterhoekse kunstenaars hun krachten kunnen bundelen om een breder publiek te benaderen en toffe projecten neer te zetten.

Tot op heden heeft het Eastwave collectief twee evenementen, twee collectieve albums, diverse videoclips, een Zwarte Cross optreden en een kledinglijn op haar naam staan. Nog dagelijks zijn ze bezig om de stem van jonge Achterhoekse urban kunstenaars te vertolken en nieuwe kansen te geven. Eastwave wordt op Zwarte Cross 2022 gerepresenteerd door Amaron, Paypie en Zowo.

Iedereen die zegt dat niemand uit de Achterhoek de straat vertegenwoordigt liegt: Amaro Borges is als zoon van een Nederlandse moeder en Kaapverdiaanse vader geboren in Rotterdam, waarna hij is opgegroeid Doetinchem. Als muzikant en spoken word artiest uit hij zijn creativiteit door inspiratie, gedachten en gevoelens tekstueel te vangen.

One man army Paypie doet het allemaal zelf: rappen, produceren, clips maken en designen. De 24-jarige artiest uit Varsseveld rapt over doorbreken als artiest, grinden, ambities, schoolleven, vriendschappen en relaties. Tracks van Paypie kenmerken zich door inhoudelijke raps met een wavey sound, veel wordplay en keiharde producties.

Zowo is een rapartiest uit het Winterswijk. Zijn muziek kenmerkt zich door zijn melancholische beats en geraffineerde teksten en flows. Zowo bemoeit zich met het gehele productieproces. Zo is hij naast het schrijven van zijn teksten altijd betrokken bij het maken van de beats en bij het mixen en masteren. Hierdoor is elke track doordacht en vernieuwend.

terug naar overzicht

partners

  • ArtEZ
  • BRUT
  • Metropool
  • Gemeente Enschede