fbpx

Jan Terlouw Junior & The Nightclub

Jan Terlouw Junior & The Nightclub! Inzending van productiehuis ON!

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, een jonge telg uit een familie vol schrijvers en componisten. Een maniakaal verhaal, dat in 2017 verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een graphic novel. Bezeten jazzvingers, diepe elektronische bassen en vintage soulzang voeren je mee in een alternatieve realiteit: een Sin City-achtige wereld met als decor een jaren ‘20 nachtclub. De bezeten karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Het klinkt alsof de verhalende gekte van Eminem, de bigband sounds van Frank Sinatra en moderne elektronica elkaar ontmoeten in de compleet nieuwe wereld van Jan Terlouw Junior & The Nightclub.

 

Live stap je samen met Jan Terlouw Junior (zang/piano), Isaac McCluskey (trombone/achtergrondzang), Stef Bulten (contrabas/synthbas), Sascha van Loenen (trompet/gitaar/synths) en Axel Grunnekemeijer (drums) in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging.

 

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een productie van poppodium Burgerweeshuis en productiehuis Oost-Nederland/De Nieuwe Oost. De band nam in februari 2017 hun debuutplaat op in Kytopia (EpicRainbowUnicornStudio) met Simon Akkermans ​en ​Pieter Vonk achter de knoppen. In mei verschijnt de eerste single en in het najaar gaan ze los met het volledige album en de graphic novel.

 

Video