fbpx

February Moon

February moon de winnaar van de roos van Nijmegen!

February Moon neemt je mee op een emotionele reis met hun bitterzoete alternative popmuziek. Hun groeipijn wordt geuit in hun kwetsbare, maar soms ook bombastische geluid. Verloren liefdes, vervaagde vrienden en achtergelaten dierbaren worden bezongen. Maar hoe troostend en bevrijdend is het nou om al dat verdriet eruit te laten en met elkaar te delen? February Moon laat je het ervaren, net als een herfststorm die een gevoel van geborgenheid achterlaat.

In 2016 hebben zij o.a. in de Melkweg gespeeld en mogen ze zich winnaar noemen van de presiteuze Roos van Nijmegen; (30e editie) February Moon refereert aan hedendaagse bands als Daughter, Other Lives, Sigur Rós en zelfs ook zo nu en dan Björk, maar naast deze aansprekende referenties vindt February Moon moeiteloos de ruimte voor hun eigen plek, hun eigen geluid. Ze doen dit door de eigenzinnige opbouw van hun nummers en door de zangpartijen die het ene moment breekbaar, liefjes en dromerig maar het andere moment fel, bezwerend en erg intens klinken.

In februari 2017 heeft February Moon onder het licht van de volle maan in een uitverkocht Merleyn hun debuut-EP ’All We Ever Do’ uitgebracht. Hierop staan 4 songs die laten horen hoe klein, kwetsbaar en euforisch, bombastisch de band kan zijn.

Video