fbpx

Bastian Steven

“Soulful-pop songs over het leven en over de connectie tussen mensen. Een reflectie van de wereld waarin we leven met mijn persoonlijke verhalen, over donkere en zonnige momenten”

Van 2010 tot 2016 was Bastian de lead zanger van de new-vintage-soul band ‘Dear Mr Man’. Na 2 albums, support act van ‘KANE’ en ‘De Dijk’ en een tv-commercial van Hooghoudt Jenever, is een solo project de volgende stap.

In de periode die volgde schreef Bastian een berg nieuw materiaal, gooide sommige weg en schreef er nog een paar. “Een cirkel-proces; van schrijven, van optreden, van bouwen aan een eigen studio & opnemen van nieuwe songs”. Een samenwerking met producer Chris Kooreman (Beat Royalty Group, Los Angeles) volgde.

 Na de eerste EP, die in april van 2019 uit kwam, besloot de Arnhemse soul-pop singer-songwriter Bastian Steven om de release van nieuwe muziek heel anders aan te pakken: “Ik ga vanaf oktober 2019 een jaar lang iedere maand een nieuwe single uit te brengen”.

Hoogtepunten 2019: twee shows op Tomorrowland, support Morcheeba in het Amsterdamse Bostheater en een release-tour in de VS (Chicago, South Bend jazz festival, St Joseph Michigan)

In Feb van 2020: een Live registratie @ Luxor Live.

“Deze avond was zo bijzonder, want de band en het publiek deelden de dansvloer. Bastian Steven en band stelden zich midden in de zaal op, met het publiek er rond omheen. Vergelijkbaar met de ‘Snarky Puppy family dinner’ serie is deze show opgenomen en zijn het bijzondere clips geworden van de nieuwe songs.

 

De laatste maanden zijn nieuwe verschillende Singles van Bastian Steven opgenomen in ‘New Music Friday NL’ en in ‘Soul ‘N’ the City’ playlists op Spotify.

Bastian Steven op Spotify

 

Video